Ana içeriğe atla

Instagram'da İlham Dolu 5 Peyzaj Mimarı Hesabı


Tasarım ödevlerime her başlayışımda yeni fikirler edinmek için Instagram'ı resmen talan ediyorum. Ağaç çizimlerim nasıl olmalı? Nasıl bir düzenleme yapmalıyım? gibisinden sorulara görsel bir cevap aramak gerekiyor haliyle. Bu yazımda bana çizimleri çalışmaları ve fotoğraflamarıyla ilham veren 5 peyzaj hesabını paylaşacağım.




1. @vida_landscape_architects
Paylaşımları çizimlerle sınırlı olmayan bu Instagram hesabı oldukça kaliteli fotoğraflarıyla dikkatimi çekmişti. 




2. @pangeaexpress
Son zamanlarda Drone'u ile yaptığı alan keşiflerinin videolarını paylaşıyor. Plan çizimleri ve 3 boyutlu çizimleri gerçekten çok iyi.



3.vsi.arts
Bu hesapla @arqsketch paylaşımı sayesinde karşılaşmıştım. Ağaçların yanında döşeme ve doku çizimleri de yapıyor, oldukça yetenekli buluyorum.


4. @acusat_landscape_architect
Yeni fark ettiğim ve yine @arqsketch sayesinde tanıştığım bu yetenekli peyzaj mimarının çizimleri de oldukça iyi.



5. @stephen_w_hackney
Geleneksel ve klasik çizgiler ile modern anlayışı harmanlayan mimar, çalışmalarının uygulanma aşamalarını da zaman zaman bizimle paylaşıyor. Kaliteli ve ilham verici bir Instagram hesabı.





Göz attığınız için teşekkürler. İsterseniz yorum yapabilir veya paylaşabilirsiniz.
Mutlu çizimler!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Peyzaj ve Peyzajın Sınıflandırılması

Peyzaj , dilimize Fransızca " paysage " kelimesinden geçmiş olup sözlük anlamı kır resmi ya da manzara resmidir. İngilizce'de " landscape " Almanca'da ise " landschaft" olarak kullanılmaktadır. Bir noktadan bakıldığında görüş açısı içine giren doğal veya kültürel varlıkların oluşturduğu görüntüdür. Avrupa Peyzaj Sözleşmesi'ne göre aşağıdaki gibi tanımlanmıştır. “Peyzaj”, insanlar tarafından algılandığı şekliyle karakteri, doğal ve/veya insani unsurların eyleminin ve etkileşiminin sonucu olan bir alan anlamına gelir. Peyzaj, Doğal Peyzaj ve Kültürel Peyzaj olarak ikiye ayrılır. 1. Doğal Peyzaj: Doğa'da kendiliğinden oluşmuş ve insan müdahalesi barındırmayan alanlardır. Bu alanlardaki biyolojik veya ekolojik değişimler yine doğa kaynaklı deprem, erozyon, yanardağ püskürmeleri gibi olaylar sonucu ortaya çıkar. Dünya üzerinde sayısız doğal peyzaj örneği görmek mümkündür; göller, sazlıklar, kumul alanlar gibi.  Amazon Ormanla

Çimlerde ve Çim Alanlarda Aranılan Özellikler - Çim Yüzeylerin Estetik ve Fonksiyonel Etkileri

Çim , toprağı sıkı bir biçimde kavrayan ve örten bitkiler için kullanılan terimdir. Çim bitkileri mekanın yatay elemanlarıdır. Çim alanlar genellikle sık bir şekilde gelişen, homojen görünüme sahip ve belirli aralıklarla bitkinin duyduğu gereksinime göre biçilen suni şekilde tesis edilmiş yeşil yüzeyleri ifade eder.